недеља, 30. јануар 2011.

Hoces jedan fildzan kafe

Volim da pijem kafu ali iz fildzana, najlepsa mi je ona jutarnja ali nisu lose ni one u raznim prilikama.

Kafa (arapski: kahva) je napitak koji se priprema kuvanjem prženih semenki biljke kafe, najčešće u vodi ili mleku. Kafa se obično služi topla. Ovo piće je veoma popularno u mnogim zemljama sveta. Kratko nakon konzumacije dolazi do blage nervne stimulacije što pojačava budnost, uzrokuje osećaj toplote, nesanicu, ubrzani rad srca itd. U većim količinama kafa uzrokuje uzbuđenost, psihički nemir, lupanje i preskakanje srca i nesanicu. Postoji više načina pripremanja kafe, a među najpoznatijim su turska kafa, filter kafa, espreso, instant kafa, irska kafa i kapučino (PREUZETO SA WIKIPEDIJE http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B0 )

E ja kafu kuvam na stari tradicionalan nacin, kuvam je gorku ali je pijem slatku sa merakom i to ovako, predhodno uzmem secer koji proprzim(karamelisem) zatim ga razlijem i kad se stvrdne isecem na tanke plocice velicine orbit zvake, zatim kad pijem kafu ja stavim onu plocicu secera na jezik i pijem kafu preko nje, e to vam je dragi moji merak....

Ko hoce da popije fildzan kafe sa mnom neka dodje, stanujem u Andre Jovanovica 6/2/5...

Нема коментара:

Постави коментар